Plimbare pe traseul Crosul Argonauților

Prima parte a zilei de duminică din weekend-ul acesta am fost la o plimbare pe traseul de cros al Maratonului Argonauților, iar în a doua parte la cățărat în Gura Dobrogei. De acest concurs de alergare am auzit la fața locului când eram la escaladă prin Cheile Dobrogei. Făcând puțin research, am văzut că au si o probă de cros de 16km si 380m D+/- a cărui track GPS era disponibil pentru download.

Astfel ne-am hotărât să parcurgem traseul ca să vedem cum arată zona înafara sferei noastre de cunoaștere, adică a falezelor de escaladă. Vali și Claudia au venit împreună cu noi.

Traseul pornește și se termină în zona izvorului din Cheile Dobrogei. Marcajele roz de concurs încă mai sunt vizibile pe majoritatea parcursului, însă recomand un track GPS pentru cine nu a mai fost deloc.

Spre lanurile de grâu

Cred că nu greșesc dacă spun că acest traseu este cel mai variat parcurs pe care am mers până acum din punct de vedere al peisajului. De altfel, asta a fost și surpriza foarte plăcută a traseului. Prima parte începe cu zona de deal cu vegetație uscată și mică, specifică zonei de Cheile Dobrogei, urmează apoi brusc o zonă de culturi de grâu. Da, culturi de grâu unde poteca se suprapune cu un drum agricol printre parcele. Acum lanurile de grâu au un verde crud foarte aprins și frumos. Aici este și zona în care, nefiind pietre pe jos, marcajul roz de concurs nu mai există și un track GPS este necesar.

Printre grâne

Poteca iese din lanurile de grâu la fel de brusc cum a început și intră apoi printr-o pădure destul de deasă, verde și frumoasă. Asta s-a întâmplat când soarele era pe cer, ceea ce a fost bine pentru confortul nostru termic.

Zona de pădure

Apoi am ieșit într-un fel de vale lată și împădurită care destul de repede s-a transformat într-un canion îngust, foarte bolovănos si oarecum întunecat de pădurea deasă. Acest segment a fost foarte drăguț și ne-a plăcut mult.

Prin zona de canion

Ieșirea din canion ne-a scos pe o culme și apoi poteca a continuat spre zona chei, înapoi spre start. Așa am încheiat traseul nostru in 3h:50. Poate că a fost din cauza așteptărilor scăzute pe care le-am avut, dar tuturor ni s-a părut un traseu foarte frumos și variat. Zona aceasta a Dobrogei are chiar foarte multe de oferit pentru cine preferă să petreacă timp în natură (a se înțelege sport).

Tags:
Category:

Comments are closed here.