In zona de camp

Trekking cu copiii pe traseul Crosul Argonauților

Pentru duminica trecută ne-am propus să ne mișcăm puțin prin natură. Vremea era așa și așa cam peste tot și nu ne era clar dacă am fi putut să ne cățărăm sau doar să ne plimbăm. Ca destinație știam că vrem în Cheile Dobrogei unde am fi putut să le facem pe amândouă. Așa că am plecat de acasă atât cu bagaj pentru escaladă, cât și cu unul de trekking.

Pe la 11:30 când am ajuns în Chei erau cam 7 grade și stânca cam umedă sau poate doar mi s-a părut pentru că era foarte rece. Adia și un vânt slab, ceea ce i-ar fi făcut pe cei care nu se cățărau să înghețe. Așa că „s-a decis” la nivel de grup să mergem în plimbare pe traseul de Crosul Argonauților (16 km cu 400 m D+/-) pe care mai fusesem cu vreo doi ani în urmă.

Pe acest traseu recomand navigarea cu track GPS pentru că sunt câteva zone de deal și câmpie fără multe repere pe ele și e greu de știut și de ținut direcția.

Pe zona de inceput a traseului
Pe zona de început a traseului

Față de data trecută, când am fost în mai și vegetația era mult mai mare, acum am prins începuturile primăverii cu ghiocei și viorele pe alocuri.

In zona de camp
În zona de câmp
Copac neprietenos
Copac neprietenos

Ca și data trecută, mie mi-a placut mult traseul. Este foarte variat ca forme de relief și peisaj. Din ce ziceau, și copiilor le-a plăcut 🙂 .

Aproape de final, pe ultimii 4km
Aproape de final, pe ultimii 4km
Tags:
Category:

Comments are closed here.