Începutul urcării spre vf. Bucura

Trekking pe zăpadă până la cabana Omu

Duminica trecută am fost din nou prin Bucegi cu speranța să prindem ceva mai multa zăpadă ca data trecută. În plus, ne doream să ajungem și până la Omu, iar ca să ne mărim șansele, am urcat cu mașina până la Piatra Arsă. Chiar și așa aveam de mers cca 18km toată tura.

Am plecat din București destul de târziu, în jur de ora 7 dimineața, însă drumul a fost foarte liber și uscat. Ne-a luat 2 ore să ajungem până la Piatra Arsă, unde am găsit destul de puține mașini. Vremea era super frumoasă, cu cer senin și fără vânt. Era și ceva zăpadă prin jur, dar doar cât sa acopere puțin pământul. Cu toate astea, ne-am luat si colțari cu noi.

Am pornit la drum și în 1h:30 am ajuns pe la Babele fără să ne întâlnim cu nimeni pe traseu. Pe aici era zăpadă puțin mai multă, însă și mai cald. Am ajuns la un moment-dat să merg doar în bluza de corp pe mine.

Releul Coștila
Releul Coștila

Am continuat spre Omu și deja vedeam ceva grupuri în fața noastră pe drum. Probabil că veniseră cu cabina din Bușteni sau or fi urcat de la Peștera la Babele. Cu cât ne apropiam de Omu, apăreau din ce în ce mai mulți oameni care urcau pe valea Ialomiței. Cred că am văzut un grup de 10-15 oameni care mergeau la deal în șir indian spre Omu.

Pe coborârea unui mic culoar am prins putina zăpadă înghețata așa că ne-am pus colțarii și am rămas cu ei până la Omu, că mai aveam și ieșirea în șaua dinaintea vârfului Bucura, unde este puțin mai expus și uneori mai înghețat. Deja stratul de zăpadă depășea 50cm.

Începutul urcării spre vf. Bucura
Începutul urcării spre vf. Bucura
Tot la deal spre vârf
Tot la deal spre vârf

La cabană, era gașcă mare. Cred că peste 30 de oameni. Ne-am întâlnit cu Marius Bârze care era cu încă 3 oameni. Niște zăpadă viscolită formase un morman ce acoperea ușa cabanei, în rest însă nu era cine știe ce. Vremea se schimbase rapid și începuse un vânt care a adus niște ceață, scăzând brusc temperatura resimțită. Eram cu 3 straturi de haine pe noi si mânuși mai groase.

Reuniune mare la cabana Omu
Reuniune mare la cabana Omu

Nu am stat mult pe la Omu și am făcut cale întoarsă, urmând același drum. Până aici făcusem 4h:05 cu 9.7km si vreo 700m D+. Întoarcerea ne-a luat 2h:50, ducând timpul total la 6h:55, 18.3km cu 825 m D+/-.

Coborârea din sau cu vf. Bucura
Coborârea din sau cu vf. Bucura

Daca tot eram lângă Piatra Arsă și următorul loc unde puteam manca ceva sau lua ceva de mâncare era la cca 1h distanță, ne-am gândit să încercam să mâncam la restaurantul complexului. Nu știu de ce tot l-am evitat până acum, probabil că nu prea ma atrage locația în general. Sau locațiile montane, mai bine zis. Până la urmă mâncarea a fost ok și servită rapid, ceea ce ne va face să revenim aici :).

Tags:
Category:

Comments are closed here.