Iesirea din padure dinspre Saua Joaca

Trekking pe vânt puternic în Piatra Craiului

Cred că sunt ceva ani de când nu am mai mers la munte pe temperaturi așa de scăzute. Weekend-ul acesta am fost prin Piatra Craiului unde am întâmpinat un -17 grade cu vânt de 30-50 km/h, ceea ce făcea ca temperatura resimțită să fie undeva la -30 grade ? In fine, nu mai contează. Era frig ca naiba.

Sâmbătă ne propusesem să încercam o urcare pe Piatra Mică, dinspre Șaua Crăpătura. Încă de cum am intrat pe traseul de Curmătura, vântul bătea foarte tare. Copacii scârțâiau si pârâiau din toate încheieturile, la fiecare pas. Pana când am ajuns in Poiana Zănoaga, ne era deja clar că nu vom urca pe Piatra Mică. Pe creasta principală a Pietrei Craiului vântul sufla zăpada de pe creastă așa de puternic, încât se vedea ca un mare vârtej.

Drept urmare am decis să ne întoarcem. Ca să nu o facem fix pe același drum, am mai înaintat spre Curmătura pana la punctul când in partea stângă se vede o mare poiană cu o stână în ea. Pe lângă această poiană trece traseul punct galben care coboară in Prăpăstiile Zârnești. Pe aici am luat-o si noi. Îmi place acest traseu în special cum cade lumina printre copaci pe timp de iarnă.

Intrarea pe traseul punct galben
Intrarea pe traseul punct galben

Așa că am ajuns înapoi in Măgura, de unde am plecat, in 5h:20 cu 13km. Pe lângă asta, aveam fețele roșii de la vânt și frig și au mai rămas așa încă câteva ore după ce am intrat în casă.

A doua zi, am făcut ceva mai scurt. Am pornit din Măgura spre Șaua Joaca, apoi spre Table. Nu am ajuns însă la Table pentru că am făcut stânga pe cruce roșie înapoi spre Măgura. Aceasta tură a ieșit la 9km in 3h:40. Zona aceasta este mai puțin umblată, însă este și ea drăguță.

Iesirea din padure dinspre Saua Joaca
Iesirea din padure dinspre Saua Joaca

Per total am avut un weekend în care ne-am prăjit pe față, însă a fost frumos că am putut să ne mișcam prin munți.

Spre Magura venind dinspre Table
Spre Magura venind dinspre Table
Tags:
Category:

Comments are closed here.