Sectorul La Picnic

Escaladă în sectorul La Picnic, Gura Dobrogei

Weekend-ul trecut am ajuns din nou în Gura Dobrogei pentru două zile. Am fi vrut pe la munte, dar vremea nu se arăta prea încântătoare și stabilă, așa că am mers „spre mare” 🙂 .

Ținta era să ajungem în sectorul La Picnic, unde mai fusesem de câteva ori. Acesta se află pe drumul forestier ce continuă de la mânăstirea Sf. Dionisie la cca. 500m, pe partea stângă.

Sâmbătă

Asa ca sâmbătă ne-am dat întâlnire cu Vali și Claudia și Silviu cu Raluca la sectorul La Picnic. Când am ajuns acolo, pe lângă Silviu și Raluca care se cățărau deja, mai erau încă 3 oameni care urmau să se dea și ei. Stânca era udă așa că noi cu Vali și Claudia ne-am decis să mergem la faleza Copac în Chei, unde trebuia să fie soare și uscat. Silviu și Raluca au rămas La Picnic.

În mod cu totul surprinzător, având în vedere vremea bună de aici și faptul că în Bulgaria e greu de intrat (trebuie test PCR indiferent dacă ai certificat verde), nu am găsit pe nimeni la faleza Copac. Doar o familie numeroasă care făcea grătar exact lângă intrarea în traseul Copac. După ce le-am spus că am vrea și noi să ne cățăram că aici e stânca uscată și că ei pot face diferența să nu ne ruinăm ziua, oamenii au înțeles și și-au mutat tabăra mai departe puțin. Chiar m-am mirat că totul s-a rezolvat repede, fară înjurături, țipete sau amenințări.

Duminică

Pentru că am aflat de la Ioni că a mai upgradat sectorul La Picnic cu încă niște trasee, am mers acolo cu speranța în suflet că și stânca s-a mai uscat între timp. Perseverența ne-a fost răsplătită. Stânca era clar mai uscată ca sâmbăta și nici nu mai era nimeni la cățărat.

Sectorul La Picnic
Sectorul La Picnic

Noi am mai fost de câteva ori în acest sector însă, nu pot spune că am legat vreun traseu. Conformația stăncii este mai atipică, întrucât toate traseele încep cu o surplombă cu mișcări de boulder care se termină cu un prag în general destul sărac în prize. Urcarea pe prag este în general mai tricky la toate traseele, căci nu ai de ce să te tragi la mâini ca să te urci, ci trebui să faci alte manevre. Încă nu știu care.

Aici sunt 13 trasee momentan, cu grade de la 6a la 7a+ și lungimi până în 15m. Faleza are orientare nordică și este intre copaci, ceea ce o face bună pentru zilele de vară.

Am început cu cele două trasee noi: Mic și Rău (6a) și Planeta Buzunar (6a). Ambele sunt foarte scurte, de 6-8m însă interesante. Ambele pornesc cu niște mișcări de boulder, iar Planeta Buzunar mai are o mișcare de boulder spre bucla 3. După o parcurgere de inspecție și curățare, am reușit să le fac pe ambele.

Planeta Buzunar (6a) si Mic si Rau (6a)
Planeta Buzunar (6a) si Mic si Rau (6a)

Apoi mi-am mai pus manșă cu chiu cu vai pe Sunet Fin și Karate Kid (6b). Pe ambele tot încerc să rezolv pașii de intrare, însă nici de data asta nu am reușit. Daca la Karate Kid știu ce trebuie să fac, dar nu leg secvența, la Sunet Fin încă nu știu ce să fac 🙂 .

Cam asta a fost. Mai revenim în zonă.

Tags:
Category:

Comments are closed here.