Topul Traseelor Suflețel si Bebeto

Escaladă in sectoarele La Picnic și La Pitici din Gura Dobrogei

Începând cu jumătatea lui septembrie, de când s-a mai răcorit puțin, am tot ajuns la cățărat în Gura Dobrogei. Pe de o parte am vrut să leg niște trasee mai vechi din sectorul La Picnic, pe de altă parte am vrut să încerc traseele noi din sectorul La Pitici.

Cățărare în sectorul La Picnic

Aici mi-am propus să rezolv două trasee care au și top comun: Sunet Fin (6b) și Bun de Nebun (7a/7a+). Pe ambele am încercat sumar să mă dau și în primăvara, însă nu am reușit să le fac.

Traseul Sunet Fin (6b)

Sunet Fin are principalul pas la depășirea surplombei. Adică prezintă aceeași problemă ca mai toate traseele centrale ale acestui sector. Urcarea pe prag o faci ridicând destul de mult piciorul stâng și apoi încărcând pe el cu încredere. Traseul mi-a ieșit mai repede decât mă așteptam, după vreo 2-3 încercări ale pasului. Restul traseului este ușor, cu excepția zonei de top unde sunt mișcări ușoare, dar puțin dezechilibrate.

Traseul Sunet Fin (6b)

Traseul Bun de Nebun (7a/7a+)

Cu Bun de Nebun a fost mai greu puțin. Întâi de toate, am mai curățat puțin traseul că pare-se că nu prea s-a mai dat multa lume pe el. Următorul pas a fost sa îmi fac un plan și să lucrez mișcările pentru cele 2 zone problematice ale traseului: prima, după bucla 2 până la urcarea pe prag, iar a doua, de la plecarea de pe prag până la penultima buclă. În primul pas e o secvență de pocket, scursă, riglete scurse. La a doua sunt doar riglete și o urcare tricky pe stângul.

Cred că mi-a luat vreo 10 încercări până am reușit să găsesc o soluție pentru cei 2 pași ai traseului, dar până la urma a ieșit.

Traseul Bun de Nebun (7a/7a+)

Cățărare în sectorul La Pitici

Sectorul La Pitici este un sector care a prins viață în vara aceasta. Acesta se află între sectoarele El Dorado și La Picnic, dar mai aproape de La Picnic. Are trasee ușurele, dar foarte interesante. Aici m-am cățărat pe Gheara și Mușchi (6c), Suflețel (4c), Dau Claxoane (6a), Bebeto (5a) și Country Palinca (6b).

Traseul Country Palinca (6b)

Country Palinca are top comun cu Liliacul Pletos (6c), iar ambele se află în partea dreapta a sectorului, cum stai cu fața la el. Traseele sunt despărțite de o crăpătură mare cu aspect de mini-peșteră: Liliacul pe stânga, Palinca pe dreapta.

Traseul are 2 pași: unul după bucla 2, iar altul la top, pentru a ajunge în poziția de asigurare a lui. Chiar dacă nu este foarte înalt, acest traseu este foarte aerian, senzația fiind accentuată de acea crăpătura de care spuneam. Mie mi-a plăcut foarte mult traseul, mai ales mișcarea de final, în top. Am reușit să-l leg după 2-3 încercări.

Traseul Country Palinca (6b)

Cam asta a fost pentru moment în zonă. Urmează pe plan niște trasee mai puțin parcurse de La Picnic (Vin Mascații, Lady Madona și Zero Absolut) și altele de la El Dorado (Bob Marley și Stil Mafiot).

Tags:
Category:

Comments are closed here.