Zarnesti - Moeciu in alergare, urcare spre Pestera

Zarnesti – Moeciu in alergare

Vremea din acest weekend a fost cam instabila asa ca ne-am resemnat doar cu o alergare duminica. Totusi voiam sa dam din picioare pe la munte ca sa respiram si niste „aer curat” (imi place expresia asta cu aerul curat). Dar unde ? Caci la meteo nu arata bine nici unde. Am oprit prima oara in Sinaia cu gandul sa urcam pe platou, pana la Cota 2000 si apoi la Piatra Arsa. Am renuntat dupa cateva dezbateri pentru ca plafonul de nori era cam la 1500m (deci destul de jos) si nu voiam sa orbecaim prin ceata si poate si vant cu ninsoare. Asa ca am mers spre varianta a doua, in Zarnesti.

Planul de Zarnesti era sa exploram varianta de deal a zonei, mergand spre Moeciu via Magura si satul Pestera. Drumul cu nume de cod 112G cum este marcat pe Google Maps. Pentru inapoiere vazusem eu pe harta un alt drum forestier ce urca din Moeciu direct in Magura, pe care voiam sa ne intoarcem ca sa ne iasa un fel de circuit. Zis si facut. Am parcat la Gura Raului, ne-am schimbat, am inchis masina si am pornit la drum.

Magura si Pestera

Nici nu am plecat bine si dupa 10 minute au inceput precipitatiile. Ploua rar si mai spre lapovita, asa, dar ne-am pastrat calmul si am continuat spre Magura. Ajunsi in sat s-a oprit si ploaia. Am urmat apoi drumul catre Pestera pana la o intersectia unde aveam la dreapta-inainte un indicator cu „Manastirea Sfanta Treime Pestera” si la stanga nimic. Adica niciun indicator. Eu intuiam ca drumul cel bun e la stanga dar am mers la dreapta-inainte, dupa indicator. La scurt timp am vazut si 3-4 caprioare mici foarte aproape de noi, cam la 10m, si foarte calme. Nu au fugit cand ne-au vazut si ne masurau din priviri de acolo, de sus. In sfarsit, am mai alergat un km si ceva si am ajuns si la manastire unde am constatat ca se termina si drumul. Dar de ce ? ne tot intrebam noi, ca doar scria si Pestera pe indicator. Ne-am mai gandit noi si am ajuns la concluzia ca asa se numea manastirea si ca drumul cautat nu era pe acolo. Asa ca ne-am intors la intersectie si am luat-o pe varianta intuita.

In vreo 20 de minute am ajuns si in Pestera, un sat destul de saracacios, asa, fara prea multe garduri la curti si fara oameni pe afara. Parca nu tin minte sa fi vazut pe nimeni cat am traversat satul 🙂 . Aici era zapada mai putina ca in Magura in schimb mai mult noroi. Dupa inca vreo 10 minute am ajuns si in centrul satului, cred eu, marcat de un magazin cu rolul de Bufet si Alimentara. De aici drumul a inceput sa coboare spre Moeciu si casele sa devina din ce in ce mai aranjate, unele chiar interesante din punct de vedere arhitectural as putea spune. M-am mirat sa vad si atatea pensiuni in partea asta. Interesant.

Moeciu

Tot drumul pana aici a fost foarte relaxant pentru ochi si urechi: peisaje frumoase de primavara cu copaci infloriti, iarba verde, zapada si liniste cu cei-drept cam multe oi care behaiau pe la orice colt.

Ultimii 2km cam asa pana la intrarea in zona de case din Moeciu sunt asfaltati. In Moeciu nimic intersant dar macar erau mai multi oameni pe afara, deci parea ca sta cineva pe acolo. Am cerut indicatii unui localnic pentru drumul de intoarcere si am pornit din nou la deal. Ca trebuie sa urci tot ce ai coborat din Magura 🙂 . Si varianta aceasta este foarte linistita si frumoasa cu vedere mai buna spre Bucegi. Dupa doar vreo 40 de minute am ajuns din nou in Magura ocazie cu care am constatat cat de mare sau de rasfirat de fapt, poate fi acest sat. De la intrarea in el si pana in zona unde-l stiam noi, mai centrala, cred ca au fost mai bine de 3km.

De aici am intrat in linie dreapta spre finish. Am coborat pe drumul de masina din Magura si am ajuns la Gura Raului, unde lasasem masina. A fost o alergare frumoasa pe o vreme pana la urma buna pentru asa ceva. Ne-am umplut de noroi pe picioare si pantaloni dar a meritat 🙂 .

Traseul a fost pana la urma: Zarnesti (Gura Raului) – Botorog – urcare in Magura pe traseu MPC – manastirea Sf. Treime – Pestera – Moeciu – Magura – coborare pe drum de masina – Gura Raului. 27.6km cu 900m denivelare pe care i-am facut intr-un ritm relaxat de 3h:55. Unde ritm relaxat inseamna pauze de poze, de mancat si de baut. Ceai.

Tags:
Category:

Comments are closed here.