Plimbare de toamna prin Piatra Mare, magarii, prietenii cabanei

Plimbare de toamnă prin Piatra Mare

Tot voiam să ajungem pe la munte în ultimul timp, așa că sâmbătă am prins cumva ocazia să o facem. Vremea se anunța cam dubioasă de munte și pentru că nici nu voiam să forțăm piciorul Ioanei, care nu e cooperant, am ales un traseu mai safe și clasic în același timp: Dâmbul Morii – cabana Piatra Mare și retur.

Ziua de vineri fusese cam aglomerată și obositoare, așa că sâmbătă dimineață nu am plecat prea dimineață după standardele mele. Am ieșit din casă pe la un 8 fără ceva și, surpinzător al naibii, am făcut doar 2 ore și ceva până la Timișul de Jos, care e foarte aproape de Brașov. DN-ul a fost foarte liber.

Pe segmentul Dâmbul Morii – canionul 7 scări ne-am întâlnit cu zeci de persoane, cum era de așteptat. Ce nu mă așteptăm însă, era să găsim zero oameni pe canion. Cum am constatat la fața locului se introdusese o taxă de 10 lei / om și de aici și scăderea numărului de vizitatori. Scările și pasarelele din canion arată foarte bine și sunt solide, față de anii trecuți când aveam niște emoții pe acolo din cauza unor trepte lipsă sau pe cale să se rupă.

Dupa ieșirea din canion am intrat ușor – ușor în ceață. Așa am mers până aproape de golul alpin. Cu toate astea, cabana în sine tot era învăluită în ceață. Ioana nu a reușit să vadă prea multe pe acolo, pe sus. Ca să mai fac și eu puțină mișcare intensă, am „tocmit” cu Ioana să rămână ea la cabană și să dau eu o fugă pe vârf. Nu mai fusesem până atunci. Indicatorul turistic arată o ora până sus. Eu m-am încadrat în 33 de minute dus-întors, cu tot cu poza de vârf pe Piatră Mare. Nici eu n-am înțeles prea multe de pe acolo,  pentru că era aceeași ceață. M-am mirat însă cât de mulți oameni am găsit pe vârf: cred că era un grup de vreo 20 care stătea pe acolo la vorba.

La întoarcere am mai oprit la cabană să mai beau un ceai și am pornit la vale. Aici aveam noi emoții cu piciorul Ioanei, care se activează pe coborâri, dar de data asta s-a descurcat bine și nu a durut-o. Am ajuns mut mai repede decât estimăm înapoi, la mașină, în 1h:50.

Toată tura, cu bucla de vârf, a fost de cca 17km cu 1200m D+ și ne-a luat 6h.

Tags:
Category:

Comments are closed here.