La dat din picioare in Piatra Craiului, spre valea Crapaturii

La dat din picioare in Piatra Craiului

Vremea pentru weekend se arata frumoasa asa ca ne-am propus sa mergem pe niste vai prin Bucegi. Sambata dimineata pe la ora 11:00 eram in Busteni si am constatat rapid ca vremea era prea frumoasa. Asa de frumoasa incat erau 20 de grade si un soare puternic. Cum ninsese mai toata saptamana si cum era mult prea cald pentru zapada, am decis sa amanam incursiunea pe vai si sa renuntam la programul „utlima casa” oferit de avalanse.

Sambata

Asa ca am mers in Zarnesti unde oricum urma sa ne intalnim si cu Andra, Andrei si Dani care venisera pentru Postavaru Night. Am ajuns pe la un 12 in Zarnesti, unde erau tot 20 de grade, ne-am cazat la Mimi si am si plecat la o alergare. Am zis sa mergem pe traseul: Zarnesti – valea Crapaturii – saua Crapaturii – Curmatura – drum forestier – Zarnesti. Prin Zarnesti si prima parte din valea Crapaturii era uscat. Zapada a aparut in film cam in ultimii 200m diferenta de nivel pana in saua Crapaturii. La Curmatura ne-am oprit sa mancam „traditonala” placinta cu urda si sa bem un ceai. Ne-am intalnit chiar si cu un biciclist care se ambitionase sa urce pana la cabana desi ultimii km erau cam cu zapada si noroi. Am ajuns si inapoi in Zarnesti cu 21km „la bord”, 900m denivelare, intr-un timp relaxat de 3h:45.

Seara am mers pana in Poiana Brasov sa prindem startul la Postavaru Night. Cu toate ca este un concurs de ski alpinism si alegare, skiul era cam dezavantajat pentru ca in primele sute de metri de la start nu era zapada. Cred ca a fost un deliciu pentru skiori sa alerge in clapari pe pietre :D. La start cred ca au fost cam 100 persoane zic eu, hai 100 si ceva. Startul s-a consumat rapid, lumea a plecat si organizatorii au si inceput sa dezumfle poarta de la plecare pana sa-mi dau seama ce se intampla. M-am intalnit pe acolo si cu Justin care se inscrisese last minute la alergare dar nu prea am apucat sa vorbesc cu el.

Duminica

Cum duminica era la fel de cald si eram tot in Zarnesti am pornit la a doua tura de alergare. De data asta am optat pentru un traseu mai lung: Zarnesti – Magura – La Table – Curmatura – banda albastra – drum forestier – Zarnesti. Aici s-au adunat 30km cu 1120m denivelare. Si asa am ajuns a doua oara la cabana intr-un weekend insa acum ne-am intalnit si cu Andrei, Andra, Dani si alti prieteni de-ai lor cu care venisera in plimbare. Iar ne-am salutat cu cabanierii si iar am mancat o placinta 🙂

La coborare am mers pe banda albastra, fiind pentru prima data cand am calcat pe aceasta ruta. Este un traseu foarte alergabil si placut, fara prea multe radacini sau pietre. Exceptie face ultima portiune care da in drumul forestier ce este mai abrupta si mai bolovanoasa. De acolo in jos am intrat iar pe drum cunoscut.

Asa am terminat si alergarea in 4h:39 si odata cu ea am inchis si weekendul pentru activitati sportive. Am luat si niste poze din loc in loc caci vorba aia „o poza face cat o mie de cuvinte” 🙂

Tags:
Category:

Comments are closed here.