Hercules Maraton 2017

Hercules Maraton 2017

După 3 ani în care nu am mai participat la acest concurs, iată că am revenit ! Tanammm. Colegii de muncă au fost miraţi, prietenlior mei nu le venea să creadă, localnicii din Herculane, la fel. Glumesc, desigur ! Până una-alta, a fost primul maraton pe care l-am alergat în regim de concurs din 2017. Cred că şi ultimul.

Am venit aici pentru moral mai mult, ca să termin şi eu un concurs măcar pe anul acesta. La 7500 şi Ciucaş 105 am abandonat şi cumva voiam să „marchez” o finalizare. În acelaşi timp eram şi curios dacă un volum mai redus de antrenament, ceea ce vine la pachet cu odihnă mai multă, va face cumva diferenţa între mai mult antrenament cu mai puţină odihnă. Într-un final s-a adeverit că nu preea a făcut diferenţa, câştigând doar 7 minute faţă de timpul pe care l-am scos ultima oară aici, în 2014.

Chiar de la start nu mă simţeam în forţă şi parcă nu eram la maximul de energie. Cu toate astea, am mers susţinut până la km 26, aflându-mă undeva pe locul 15-18. După km 26, m-am cam tăiat şi am început să reduc ritmul. Nu mai aveam energie şi cvadricepsii îmi erau destul de forjaţi (aici a fost partea cu antrenamentul). Pe lângă asta, afară era destul de cald, ceea mie nu prea îmi prieşte. Cu toate astea, am tras de mine şi am alergat constant, chiar dacă încet sau mai încet decât îmi propusesem eu înainte de start. Mi s-au părut tricky şi porţiunile cu frunze care mi-au solicitat procesorul grafic la maxim. Trebuia să fii foarte atent pe unde calci că nu ştiai ce e pe sub ele.

Ca de obicei, când te ia greul, ultmii km sunt cei mai lungi, mai nesuferiţi şi mai greu de negociat. Eu sau cazul meu nu a făcut excepţie de la regulă. Aşa că am terminat ce 44.5km în 6h:07 pe locul 21 la open masculin. În concurs am consumat doar 7 geluri, vreo 4 pastile de sare şi 3L de isotonice, cam pe acolo. Hercules rămâne în continuare pe lista mea de concursuri unde vreau să scot un timp mult mai bun decât ce am reuşit până în prezent.

Credit poza: echipa Hercules Maraton.

Tags:
Category:

Comments are closed here.