Hercules Maraton, faneata descompusa

Hercules Maraton 2013

Herculane

Cu ocazia acestei alergari care a avut loc pe 1 Iunie, am reusit sa ajung si eu in zona Herculane, o zona foarte frumoasa de altfel pe care o recomand. Nu cu aceeasi caldura pot recomanda orasul Baile Herculane care este intr-o stare de paragina avansata. Este un mix de cladiri vechi din secolul 19 aflate in degradare inaintata cu cladiri din ani ’60 – ’70 care la fel, sunt nerenovate de cand si-au deschis portile. In rest miroase a sulf peste tot si daca tolerati acest miros o sa vi se para totul mai frumos :D.

Preturile la mancare in restaurante si terase sunt foarte mici si am „reusit” performanta de a manca ciorbe cu 5-6 lei, sa bem bere la 3 lei si sa gustam deserturi tot pe la 5-6 lei.

Concursul

Acest maraton este considerat unul mai greut datorita lungimii (44.5km), a diferentei de nivel de cca 2300m+/- dar si a profilului traseului. Practic se consuma toate urcarile in primii 22km, iar cea mai in forta urcare are 900m in 7km. Dupa ce termini cu urcarile ti-ai dori sa se termine si concursul dar din acel moment mai tot sunt 22km pana la finish.

Mie unul mi-a placut foarte mult intrucat este alergabil intr-o proportie destul de mare. Desi are urcari mari, ele sunt line. La fel si coborarile.

Organizarea a fost foarte buna si mi-au placut in mod special marcajele pe traseu care iti indicau din km in km la ce distanta fata de start esti. Astfel stiai si fara GPS cam pe unde te afli.

Ca forma fizica am fost ok in primii 23km iar apoi, incet incet, m-a incins o durere constanta si puternica la articulatia din partea dreapta a femurului cu bazinul. Cum nu prea aveam pastile si alte accesorii, ma mai opream din km in km sa fac fandari si stretching. Astfel reuseam sa mai scad durerea pentru cateva minute. Spre final insa, in ultimii 10km, cred ca puteam sa fac si yoga ca tot nu-mi trecea. Din acel moment I had to use all my mind power (ca sa-l citez pe Bear Grylls) pentru a termina cursa.

Trackul cursei este pe movescount.

[divider scroll_text=”SCROLL_TEXT”]
Imagini:

  • toate pozele din acest post sunt luate de pe siteul oficial Hercules Maraton
  • credits: Daniel Humelnicu, Catalin Simion, Dan Zaharie, Mihai Leu, Marius Smith, Mihai Turturica
Tags:
Category:

Comments are closed here.