Echipamentul potrivit face diferenta

Echipamentul potrivit de data aceasta a fost o pereche de coltari de alergare sau asa zisele „ghiare de pisica”. Momentul unde a facut diferenta a fost in Piatra Craiului pe un traseu acoperit in proportie de 70-80% de gheata si polei. Am mers pe ruta: Zarnesti – Valea Crapatura – cab. Curmatura – forestier – La Table – Magura si Zarnesti. Cam 27km cu 1450m diferenta de nivel.

Cred ca de un an, un an si ceva tot zic sa-mi cumpar si eu sau sa incerc niste coltari de alergare, dar din diverse motive nu am apucat sa fac asta. Parte pentru ca nu stiam ce marca/model sa incerc si parte pentru ca nu credeam sa faca asa mult diferenta, mai ales daca ai deja o pereche de papuci de alergare de iarna. Ei bine, acum dupa ce i-am incercat, pot sa spun ca fac toata diferenta. Mai ales pe un traseu ghetos cum am nimerit duminica asta. Nu zic ca nu as fi facut traseul si fara, dar cred ca mi-ar fi luat cel putin o ora in plus si as fi cazut de cateva ori 😀 .

Am ajuns sa probez acesti coltari cu totul intamplator, de la Lucian Clinciu. De fapt am trecut pe la el pentru niste geluri si din vorba in vorba mi-a aratat si coltarii acestia si i-am luat la o tura. Am probat, si o sa si pastrez de altfel, modelul Light de la Snowline. Marimea L are 240g si vin cu o mini borseta pentru depozitare si transport. Ce mi-a placut este ca se monteaza foarte usor si sunt fixi pe pantof. Ma asteptam sa se rasuceasca sau sa iasa, dar nimic 🙂 . Se comporta excelent pe toate tipurile de teren acoperite cu gheata sau zapada (asfalt, pamant, radacini, grohotis si chiar iarba inghetata). La alergarea pe asfalt ma asteptam sa ma dezechilibrez putin, intrucat coltii sunt grupati pe partea centrala a talpii, dar nu a fost deloc asa. La coborarea din saua Joaca spre Magura am prins noroi si s-au descurcat foarte bine si pe acolo. Deci m-au castigat de fan, asta e clar.

In concluzie o sa-mi fac acesti coltari ca parte din kit-ul de baza pentru alergarile de iarna mai ales la greutatea acestui model. Pretul unei perechi este cam 220 de lei, iar daca e sa-i raportez la pretul coltarilor de tura sunt clar mai ieftini. De 2-3 ori mai ieftini.

[divider scroll_text=”SCROLL_TEXT”]

Credit imagine: Purolipan

Tags:
Category: ,

Comments are closed here.