Creasta Pietrei Craiului, refugiul Grind 2 de la Vf. La Om

Creasta Pietrei Craiului

Saptamana aceasta, Miercuri mai exact, am reusit sa facem o tura pe care o gandeam noi mai demult. Aceasta a fost parcurgerea intr-o singura zi a crestei Pietrei Craiului. Noi am ales sensul de la N (Vf.Turnu) la S (saua Funduri) pentru ca am plecat de la cabana Curmatura.

Echipa a fost formata din 4 tineri: eu, Eliza, Croco si Cristina. Planul a fost urmatorul: am plecat Marti din Bucuresti pe la un 15 si am ajuns la Curmatura pe la un 21, ceva de genul. Noaptea am incercat sa dormim, insa nu prea ne-a iesit schema pentru ca aveam un nene in camera care sforaia ca ursul. Apoi a mai fost si cald in camera. Bun. Ceasul a sunat la 5:30 si cu totii am avut senzatia ca nici nu am dormit in noaptea aia, dar cu toate acestea am plecat la drum, in sus.

Timpul total de parcurgere a crestei a fost de 8h:35 (de la Curmatura la saua Funduri) sau de 7h daca e sa calculam de la Vf. Turnu la saua Funduri. Lungimea crestei de la Vf. Turnu la saua Funduri este de 8.4 km, cam asa. Durata totala a turei a fost de 13 ore sau ceva de genul, adica de la Curmatura, pe creasta, coborarea spre „la table”, cheile pisicii si pana la fantana lui Botorog, unde aveam masina. Distanta totala parcursa a fost de aproximativ 22km.

Vremea a fost perfecta as putea spune: fara soare, fara vant si fara ploaie cu un cer preponderent noros :). Pentru ca nu prea a fost soare, am consumat cam 1.5  – 2 L de apa de persoana, desi aveam mai mult la noi.

Traseul de GPS este aici.

Tags:
Category:

Un comentariu