București - satul Stâlpu pe cursieră, spre Calugareni

București – satul Stâlpu pe cursieră

Tura aceasta a fost prima ieşire pe cursieră din 2016. Pe traseul acesta mai mersesem, tot cu Vali, în octombrie, anul trecut. Atunci însă eram chiar după Ciucaş şi MPC şi abia, abia am tras de mine că să mă pot ţine de el. Chiar şi aşa, nu mi-a reuşit 🙂 . Mi-a fost greu atunci pentru că încă nu mă refăcusem complet după Ciucaş.

Acum însă aveam planul să scot / scoatem o medie de peste 30 km/h. Traseul are 90km, deci trebuia să-l facem în 3h sau mai puţin: Bucureşti – Călugăreni – Uzunu – Călugăreni – Stâlpu – Călugăreni – Bucureşti. Ne-am întâlnit la 18:30 la benzinăria Mol de pe Giurgiului, loc unde am înţeles că se mai adună bicicliştii care merg prin zona asta de sud pe cursieră. Deşi mai trebuia să vină un prieten de a lui Vali, am fost doar noi doi până la urmă.

Cu soarele sus, pe cer, care ne prăjea, am plecat la drum. După Adunaţii Copăceni, am mai ajuns un băiat solo pe cursieră. El mergea până la Uzunu şi înapoi, aşa că aveam o parte comună de drum. Deci ne-am strâns trei. Până la Uzunu, am fost în grafic cu media de viteză. La întoarcere de la Uzunu, prin Călugăreni, constatat că mi-am pierdut lanterna de pe bicicletă. Cum naiba, nu ştiu, că era fixată bine şi, vorba aia, am mers doar pe stradă nu off-road. Abia mi-o luasem astă toamnă 🙂

La Stâlpu, punctul „final” al traseului, eram tot bine cu media de viteză. Afară se răcorise destul de plăcut între timp pentru că soarele era la faza de apus. În plus faţă de asta nu aveam asfalt decât sub noi şi nu şi în stânga şi în dreapta şi peste tot, cum e în oraş.

La 2h:50 de la start deja intram „victorioşi” înapoi în oraş şi astfel terminat tot traseul de 90km în 2h:54, adică o medie de 31.2km/h. Uraaa. Pentru mine a fost mai mult un prag psihologic, şi fizic, să văd dacă pot menţine o astfel de medie. Drept urmare ne-am oprti la un OMV, de dată asta, pentru a ne cinsti cu nişte bere la cutie. Toată tură a intrat foarte bine şi m-am simţit „în forţă” la pedalat, mai ales pe plat 🙂 .

Poza a fost făcută de Vali cu telefonul.

Tags:
Category:

Comments are closed here.