Alergare prin Chamonix, ghetarul Bossoms de departe

Alergare prin Chamonix

In 2 zile cat am stat prin Chamonix am mers si pe la alergare mai mult asa la nimereala, pentru ca nu pot zice ca am avut un plan pentru un anume traseu.

In prima zi am facut un circuit de 5.43km cu 300m denivelare si am ajuns pana la un punct de panorama spre ghetarul Bossons. Am mai trecut si pe la cascada Du Dard si cabana Cerro care era inchisa :). Terenul era uscat prin padure si cu putina zapada in rest.

A doua tura a fost complet diferita ca teren. Intrucat ninsese mult in ultimele 2 zile, se depusese un strat de zapada de 30-40cm sau chiar mai mult pe alocuri. Am plecat noi cu gand maret de a ajunge pana la Plan de Aiguille, adica pana la prima statie de telecabina care pleaca din Chamonix spre Aiguille du Midi (la 3800m) .

Cu toate ca am incercat sa ne tinem de plan, am renuntat dupa cca 3.4km datorita zapezii prea mari si prea ude care avea sub ea si niste urme de bocanci inghetate sau chiar gheata in cateva cazuri. Practic nu mai era alergare ci trekking in zapada mare in pantofi de alergare. Asa ca am strans doar 7km si 650m diferenta de nivel.

Papucii mei cu Goretex s-au udat ca niste campioni dupa 2 ore de umblat in zapada uda. Altfel s-a intamplat insa in zapada mai afanata si pe timp mai rece cand nici dupa 5 ore nu se udasera. Deci e de tinut cont ca starea zapezii schimba mult ecuatia :).

Niste poze mai jos 🙂

Tags:
Category:

Comments are closed here.