Alergare pe nisip, plaja din Tel Aviv vedere spre N

Alergare pe nisip

Nisipul a fost pe malul unei mari cu apa albastra intr-un oras care incepe cu Tel si se termina cu Aviv. Alergarea a fost de-alungul marii, doar pe o portiune din ea, pe nisipul de care ziceam inainte. Cu toate ca am mai fost la mare, nu am alergat niciodata pe nisip in adevaratul sens al cuvantului. Asa ca eram curios cum avea sa fie.

Din start mi-am propus sa alerg descult, desi pe plaja majoritatea gagiilor care alergau erau incaltati. Aveam sa aflu mai tarziu de ce. Mi-am propus un target decent, de macar 3km. Stiam ca pe nisip e greu de alergat, gandindu-ma ca este oarecum ca pe zapada moale. Eliza s-a aliat si ea acestui proiect grandios.
Am inceput sa alergam intai pe zona de nisip ud, de langa apa. Totul a mers bine si nici n-am simtit cand am facut prima „lungime” de plaja, adica 2km. Apoi ne-am intors tot pe portiunea de ud, de data asta cu vantul in spate si am reusit sa ajung si la un pace de 4:40-5:00. Totul mergea bine pana acum 🙂 .

Fara sa simtim am terminat 4km si am intrat in a doua serie, dar de data asta prin nisipul uscat. Aici a fost alta poveste. Abia tineam un pace de 6:45-7:00 si talpile ma dureau (de la nisip) si ma usturau (de la nisipul fierbinte). Una peste alta, am terminat si 6km si am decis sa mai facem inca 2 si atat. Oricum ne atinsesem tinta initiala de km. Deja imi/ne era foarte cald pentru ca actiunea avea loc pe la ora 13 cand erau cam 26 grade la umbra (dar noi eram la soare) si nici nu aveam apa cu noi.

Cam la 10 minute dupa ce m-am oprit, am simtit ca ma ustura talpile. Ochii au confirmat ceea ce am simtit pentru ca aveam ceva basici la vreo 3 degete. Interesant 🙂 . Eliza avea si ea tot vreo 3 degete afectate si in plus si talpile. Se pare ca nisipul ud este un adevarat abraziv pentru piele dar unul discret pentru ca n-am simtit absolut nimic in timp ce alergam. A doua zi aveam sa fac si febra musculara la gambe, lucru destul de rar la mine, la alergari. Cu toate ca mi-a rablagit putin talpile si degetele, am mai alergat in zilele ce au urmat si am strans cca 20km de alergari pe nisipurile fierbinti din middle east. 🙂 .

Asadar pot spune ca, cel putin in cazul meu, alergarea pe nisip, descult, este mai solicitanta decat alergarea pe restul de suprafete pe care am rulat: asfalt, pamant, zapada, noroi, pietris si iarba. Iti lucreaza niste tendoane de care nici nu stiai ca le ai incepand cu cele din talpa si urcand in sus, pe glezna. Deci daca se intampla sa ai nisip prin zona, ar merita sa-ti faci o etapa de antrenament si pe el.

Tags:
Category:

Comments are closed here.