Refugiul Micheluzzi

Alergare montană pe Val Duron

În ziua de duminică am fost pe la escaladă în prima parte a zilei, iar spre finalul zilei mi-am rezervat niște timp pentru o alergare scurtă prin zonă. Cum Antonio și Ramona ne tot lăudau valea Duron pentru frumusețea ei și cum pe undeva pe acolo se aflau niște sectoare de escaladă, m-am dus într-o alergare de recunoaștere.

Traseul turistic pentru valea Duron pornea chiar din spatele pensiunii noastre și începe în primă fază cu asfalt apoi, după ieșirea din sat, se transformă într-un drum forestier. Primul punct de pe traseu este refugiul Micheluzzi aflat la 3.6km de centrul lui Campitello di Fassa.

Refugiul Micheluzzi
Refugiul Micheluzzi

Deși până în acest punct drumul merge doar prin pădure, odată ajuns aici peisajul se deschide frumos. În continuare, terenul devine mai plat și drumul șerpuiește printre o serie de mici ferme și/sau căbănuțe. Din ce am înțeles, de la o parte din ele se pot cumpăra diverse lactate.

Arta populara
Artă populară

Eu am continuat cu alergarea până când am ajuns la km 5 de la start, în punctul care pare că se numește Zopei (1890m). De pe aici se mai merge puțin spre deal pentru a ajunge la niște faleze de escaladă, dar nu-mi era clar exact unde și cât mai era de mers.

Zopei, punctul final al alergării
Zopei, punctul final al alergării

Așa că m-am întors și am dat-o mai în viteză la vale, în special pe zona de pietriș de pe drumul forestier. Cu ocazia asta am vrut să testez aderența Speed Cross-ului 5 de la Salomon și pot spune că sunt chiar impresionat.

Astfel am încheiat scurta, dar plăcuta, mea alergare cu 10.5km, 460m D+/- în 1h:16.

Tags:
Category:

Comments are closed here.