Alergare de iarnă la Comana, prin padure

Alergare de iarnă la Comana

Fără să plănuiesc prea mult în avans, am ajuns duminica asta la Comana la o tură de alergare. Pe aici am tot bătut cărările şi forestierele atât cu bicicleta, cât şi cu piciorul, la alergare. Chiar mi-am făcut nişte trasee aşa încât pot alerga 12, 17 sau 25 de km.

Acum am optat pentru varianta de 17km. De menţionat că e prima dată când vin pe timp de iarnă la Comana. E neobişnuit din două puncte de vedere: nu sunt oameni şi vezi mai multe animale. Pentru cine a fost la Coamana pe timp de primvăra, vară, toamnă ştie cum se adună câteva sute de maşini pe acolo şi lumea se înghesuie (mai mult) la grătare.

Mie mi-a plăcut mai mult partea cu animalele. Am văzut pentru prima oară în viaţa mea pisică salbatică. Şi asta de două ori într-o zi. Tind să cred că erau chiar animale diferite pentru că le-am şi văzut în locuri separate (cam la distanţă de 3-4km) şi se şi deplasau în direcţii opuse. Arată super mişto animalul ăsta. Pe primul l-am avut destul de mult în câmpul vizual pentru că mi-a tăiat calea, alergând, cam la 100m în faţă. Am fost aşa de mirat că am văzut pisici sălbatice încât, când am ajuns acasă, m-am uitat pe net să văd dacă chiar trăiesc în rezervaţia asta. Şi pare că da, cel puţin cum declara pe pagina site-ului rezervaţiei: http://www.comanaparc.ro/cadrunatural.php

Apoi am mai dat peste două grupuri de căprioare. Deja e ceva obişnuit pentru că asta primăvară şi toamnă mereu am dat peste ele. Tot acum am mai văzut şi un iepure, de fapt iepuroi, pentru că mi s-a părut foarte mare. Şi acesta mi-a tăiat calea, cam tot pe la 100m în faţă.

Revenind şi la alergat, m-am cam chinuit puţin pe terenul ăsta de iarnă. Zăpada nu era suficient de mare şi de tare încât să acopere brazdele de tractoare şi urmele de paşi lăsate prin noroi, aşa că terenul era foarte denivelat. Deşi pare neintuitiv, pe astfel de teren este mai uşor de alergat decât de mers. Am încercat la un moment-dat să merg, însă înaintam mult mai greu faţă de cum alergăm.

Cam asta a fost şi cu scurta alergare de Comana. Pozele sunt făcute cu telefonul şi în niciuna nu am apucat să imortalizez şi fauna 🙂

Tags:
Category:

Comments are closed here.