Alergare de iarna in Crai, spre La Table

Alergare de iarna in Crai

Sambata aceasta am vrut sa ma ud la picioare si sa-mi fie frig. Ma rog, nu tocmai asta era visul meu dar am ajuns aici pentru ca nici papucii de alergare de iarna nu au „venit” inca la mine si nici parazapezile nu le-am primit. Eliza a agreat si ea aceasta idee (irezistibila!) asa ca am pornit spre Piatra Craiului sa facem o tura de pe lista mea de trasee de iarna. Acesta era: Zarnesti – Magura – La Table – cabana Curmatura – prapastiile Zarnesti si iar Zarnesti. Partea de traseu pana La Table este chiar cea de la MPC.

Cand am ajuns in Zarnesti erau cam -3 grade, soare si fara vant. Adica foarte frumos :). Pe drumul forestier spre fantana lui Botorog era foarte putina zapada, poate 1-2 cm si gheata pe alocuri. La fel si prin Magura. Tot prin Magura am reusit cumva sa starnim toti cainii de prin curtile oamenilor desi nu tipam, nu radeam si nu aruncam cu petarde. Norocul nostru a fost ca toti cateii erau de talie mica si nu reprezentau un pericol asa mare. Dar in schimb latrau. Si latrau de parca vroiau sa ne arate care-s sefii acolo. Noi i-am crezut pe cuvant si am mers mai departe.

Incepand cu urcarea spre Saua Joaca stratul de zapada a ajuns cam la 5cm dar oricum mai mic decat in luna Octombrie cand trebuia sa aiba loc MPC-ul. O mare parte de drum pana La Table am mers pe zapada virgina si ne-am intalnit doar cu 3 oameni (si un caine calm de data asta) care se plimbau.

De La Table spre Curmatura zapada era mai marisoara de 10-15 cm si parca putin mai afanata decat pana acolo. Am alergat frumos si elegant fentand radacinile si crengile si am ajuns si pe drumul forestier Zarnesti  – Curmatura. Apoi am luat-o in sus spre Curmatura alergand toata portiunea de drum, inclusiv pantele mai dubioase. La cabana era destul de liniste si sala de mese nu era toata ocupata (foarte ciudat). Nu am stat prea mult la cabana si am plecat la vale spre Zarnesti, tot pe drumul forestier pe care am intrat si la urcare.

Traseul a avut pana la urma 28.7km (hai sa zicem 29km) si 1300m diferenta de nivel.

Tags:
Category:

Comments are closed here.