Ajun de Craciun in alergare

Pe 24 decembrie am zis sa mai fac o ultima alergare la munte pe anul acesta. Asa ca am fost tot pana in Piatra Craiului pentru a face o tura mai lunga. Planul era sa merg din Zarnesti, Magura, la Table, saua Funduri, la Table (retur), Curmatura, poiana Zanoagei si Zarnesti.

La sosire in Zarnesti temperatura era de -4 grade cu ceva ceata spre munte asa ca m-am imbracat mai gros. Se pare insa ca s-a incalzit destul de mult de-alungul zilei asa ca, atunci cand am ajuns la Curmatura, erau deja 7 grade (zicea cabanierul). In rest vremea a fost foarte frumoasa si zapada s-a cam subtiat in mare parte dar inca mai erau locuri unde te afundai pana la genunchi. De la Table spre Funduri am avut cateva portiuni lungi pe unde am facut eu urme. La saua Funduri nu prea mai ramasese zapada.

Pe tot traseul nu m-am intalnit cu nimeni, cu nici un om sau animal. De fapt am intalnit o veverita care mi-a taiat calea si s-a urcat intr-un brad. La Curmatura foarte liniste. Erau doar 3 turisti, atat.

Cu aceasta alergare mi-am testat si niste papuci noi, La Sportiva modelul Crossover GTX, pentru zapada si noroi. Interesanti si se pare ca cel putin acum Goretex-ul si-a facut treaba si nu m-am flescait la picioare.

Cam asta a fost tura ce a totalizat 35 km cu 1900m diferenta de nivel si care a iesit intr-un 5h:50.

Tags:
Category:

Comments are closed here.