Pin-ul montat

Cum să iți faci propriul pin de ridicat greutăți

M-am tot gandit la o variantă de titlul care să sune cât mai bine în limba română. Varianta în engleza ar fi fost cam așa: Do it yourself: weight lifting pin. Lâsând forma la o parte, în ultimele luni de zile am ajuns la concluzia că partea de forță a antrenamentului de cățărat ar fi mai bine, mai eficient, să o fac acasă. Așa știu sigur că nu stau la rând pentru echipament și, făcând partea de forță dimineață, pot merge și la sală după-amiază având puțin timp de recuperare între cele 2 sesiuni.

Problema

Vladimir Roguț, un coleg de cățărat de la Natural High, m-a ajutat cu manufacturarea a doua blocuri de lemn, niste pinch-uri, care arată foarte, foarte bine. Le-am folosit de câteva ori atârnând de ele discuri de greutăți printr-un anou. Îți faci treaba așa, dar nu e foarte comod și greutățile tind să alunece pe anou când le manevrezi.

Aveam nevoie de ceea ce se numește un weight lifting pin pentru a ține greutățile mai stabile, însă nu am găsit o variantă convenabilă de cumpărat. Varianta de la Lattice ajungea la cca 60 EUR cu livrare în România, din care 29 EUR doar livrarea! Am mai găsit ceva pe Etsy.com și Fruugo.ro, dar nu știam prea multe despre site-urile astea și costul depășea oricum 30 EUR, plus că nici nu-mi era clar dacă sunt în stoc sau nu.

Rezolvarea DIY

Văzând că nu am opțiuni prea atractive de cumpărat, mi-am îndreptat atenția spre subiectul DIY (do it yourself). Așa că m-am dus la un magazin de bricolaj și după 20 de minute de învârtit și potrivit accesorii, am găsit o variantă care costa 20 lei. Nu arată la fel de frumos și nu este la fel de ușoară ca cele profi, dar nici nu am urmărit asta. M-a interesat strict aspectul utilitar.

Am cumpărat așa:

  • șurub torbant (M10 x 160mm): 4.5 lei
  • 2 șaibe plate: una mai mică (M12) și una mai mare (M18), pentru discuri cu gaura mai mare: 4 lei
  • piuliță cuplare (M10): 1.5 lei
  • un întinzător de cablu din care am folosit doar capătul cu inel: 9.5 lei
  • Total: 19.5 lei
Piesele în starea inițială
Piesele în starea inițială

Timpul de asamblare a fost 2 minute și am obținut asta:

Pin-ul montat
Pin-ul montat
Pin-ul la treaba
Pin-ul la treabă
Tags:
Category:

Comments are closed here.